Srbija i Balkan

Vulin u Sankt Peterburgu učestvuje na sastanku predstavnika za bezbednost BRIKS plus

Od danas do 12. oktobra, kao prethodica samitu BRIKS-a, održava se sastanak predstavnika za bezbednost BRIKS-a i partnerskih zemalja

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji u Sankt Peterburgu učestvuje na sastanku visokih predstavnika za bezbednost BRIKS plus, a već se sastao sa savetnicom za nacionalnu bezbednost Republike Južne Afrike Kombudžo Nčaveni.

Na sastanku je bilo reči o jačanju saradnje u oblastima od obostranog interesa, naročito o pitanju borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

Savetnica Nčaveni je izrazila zahvalnost Srbiji na podršci narodu svoje zemlje tokom aparthejda.

Potpredsednik Vulin je upoznao savetnicu za nacionalnu bezbednost Južne Afrike sa izuzetno napetom situacijom na Kosovu i Metohiji, nastavku politike etničkog čišćenja Srba sa KiM i ćutanju međunarodne zajednice na sve probleme sa kojima se srpski narod suočava u južnoj srpskoj pokrajini.

Potpredsednik srpske vlade se zahvalio Republici Južnoj Africi na principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, navodi se u saopštenju Vulinovog kabineta.

image