Srbija i Balkan

Predstavnici Srpske liste sa Eskobarom i Hovenijerom

Američki izaslanikom za Zapadni Balkan ranije danas razgovarao sa Aljbinom Kurtijem, Vjosom Osmani i predstavncima civilnog društva na KiM
Predstavnici Srpske liste sa Eskobarom i Hovenijerom© Српска листа

Predstavnici Srpske liste razgovarali su o političko bezbednosnoj situaciji sa američkim specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom.

Eskobar se ranije danas sastao  sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Nakon sastanaka Eskobar nije želeo da daje izjave za medije, preneo je "Euronjuz". Kako je rekao novinarima, njegova poseta je redovna i nema komentar na situaciju na severu Kosova.

Hovenijer i Eskobar sastali su se i sa predstavnicima civilnog društva.

Kako je navedeno iz Kurtijevog kabineta, tokom razgovora je istaknuto da barikade na severu Kosova moraju odmah da se uklone.

Srbi sa severa pokrajine postavili su barikade na nekoliko saobraćajnica na severu KiM nakon hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića u petak na prelazu Jarinje.

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Prištini juče su zatražile hitno uklanjanje barikada na putevima na severu i "prestanak zastrašivanja i pretnji nasiljem".

image