Srbija i Balkan

Kurtijeva policija iz Trezora NBS u Leposaviću u džakovima odnela preostale dinare i dokumentaciju

Skinuta je i tabla sa natpisom Trezor Narodne banke Srbije
Kurtijeva policija iz Trezora NBS u Leposaviću u džakovima odnela preostale dinare i dokumentacijuGetty © Nada Bascarevic

Iz Trezora Narodne banke Srbije u Leposaviću zaplenjeni su preostali dinari koji su izneti u džakovima, nakon što su pripadnici Odeljenja za privredni kriminal uz asistenciju takozvane kosovske policije u Leposaviću izvršili pretres prostorija u kojima je smešten trezor Narodne banke Srbije.

Kako javlja reporter portala "Kosovo onlajn", osim dinara pripadnici tzv. kosovske policije zaplenili su i dokumentaciju.

Akcija policije završena je nešto pre 16:30 časova, a u krugu ispred ove institucije ostalo je samo oklopno vozilo specijalnih jedinica tzv. kosovske policije, dok ispred vrata Privremenog organa Leposavić stoji jedan policijski džip.

Skinuta je i tabla sa natpisom Trezor Narodne banke Srbije.

Kako je navedeno za Tanjug iz tzv. kosovske policije, pretres se vršio po nalogu suda iz severnog dela Kosovske Mitrovice.

"Sve što pronađemo, a od važnosti je za istragu, biće zaplenjeno", rekli su iz policije.

Trezor Narodne banke Srbije smešten je u istom objektu gde se donedavno nalazio i Privremeni organ opštine Leposavić koji su pripadnici takozvane kosovske policije zatvorili 30. avgusta, a pre nekoliko dana su odatle odneli i računarsku opremu i dokumentaciju.

image