Srbija i Balkan

Gašić i Mojsilović obišli pripreme za prikaz Vojske Srbije: "Zastava 2024" pomerena za 20. septembar

Na prikazu će biti angažovano više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova
Gašić i Mojsilović obišli pripreme za prikaz Vojske Srbije: "Zastava 2024" pomerena za 20. septembar© Министарство одбране Републике Србије

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas uvežbavanju za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024", koji će biti održan u petak, 20. septembra na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Gašić je rekao da je zadovoljan kako teku pripreme za predstojeći prikaz sposobnosti i istakao da je uveren da će pripadnici vojske dati sve od sebe da na najbolji način predstave Vojsku Srbije i da će građani, koji u petak 20. septembra posete vojni aerodrom u Batajnici, imati priliku da uživaju u programu.

Na prikazu će biti angažovano više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.500 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 50 vazduhoplova.

Iz ministarstva podsećaju da je događaj otvoren za javnost.

Posetioci će biti u prilici da na vojnom aerodromu u Batajnici vide protivvazduhoplovne raketne sisteme FK-3, HKu-17 i "pancir", modernizovane avione MiG-29 SM i "orao", helikoptere Mi-35, H-145M i Mi-17, besposadne vazduhoplove, protivoklopne raketne sisteme "kornet", borbena oklopna vozila "miloš", "lazar-3", BOV OT i "hamer", samohodne top-haubice u kalibru 155 mm "nora", samohodne višecevne lansere raketa "oganj", savremena optoelektronska sredstva i drugo naoružanje i vojnu opremu.

Kako je ranije navedeno na sajtu Ministarstva odbrane, prikaz "Zastava 2024" trebalo je da bude održan u nedelju 15. septembra, ali je zbog velikog interesovanja građana i najavljenih loših vremenskih prilika za taj dan, prikaz sposobnosti Vojske Srbije pomeren za petak 20. septembar, sa početkom u 11 časova.

image