Srbija i Balkan

Kurti: Vučić u koordinaciji sa Rusijom sprema nove pretnje i ultimatume

Premijer privremenih prištinskih institucija je izjavio da se ne plaši pretnji i da je "Kosovo" jače "nego ikada ranije"
Kurti: Vučić u koordinaciji sa Rusijom sprema nove pretnje i ultimatume© R.R./ATAImages

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tvrdi da Srbija, u saradnji sa Rusijom, priprema nove pretnje i ultimatume za Prištinu.

"Vučić, u koordinaciji sa Rusijom, priprema nove pretnje i ultimatume Kosovu zbog masovnih grobnica", napisao je Kurti u objavi na Fejsbuku svega nekoliko sati pre obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je najavio obraćanje usled intenziviranja represije Srba na severu KiM od strane prištine i ćutanja tzv. međunarodne zajednice na istu, a mediji su preneli da na stolu može da se nađe i proglas okupacije Kosova i Metohije. 

Kurti je u objavi napisao da se "ne plaši pretnji". 

"Danas je Kosovo jače nego ikada ranije, ne plaši se pretnji. Štitimo sve naše građane i njihove slobode i prava, teritorijalni integritet i državni suverenitet naše zemlje, demokratski i socio-ekonomski napredak našeg naroda i institucija. Međutim, ovo što se trenutno dešava pokazuje koliko je Srbija daleko od demokratskih i ljudskih vrednosti i koliko ostaje sa genocidom počinjenim 90-ih godina", ocenio je Kurti.

image