Ministarstvo prosvete: Pogrešili smo, "Megatrendu" vraćena dozvola za rad

Ministarstvo prosvete je saopštolo da je uvidom u naknadno dostavljenu dokumentaciju uočilo proceduralni propust, te je shodno navedenom donelo rešenje o poništavanju konačnog rešenja o oduzimanju dozvole ovoj visokoškolskoj ustanovi

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je uvidom u naknadno dostavljenu dokumentaciju uočilo proceduralni propust i da je zbog toga donelo rešenje o poništavanju konačnog rešenja o oduzimanju dozvole za rad "Megatrend" Univerzitetu i Visokoj školi modernog biznisa.

Ministarstvo prosvete je, kako se podseća, 26. avgusta oduzelo Dozvolu za rad Univerzitetu "Megatrend", Beogradu, u ulici Bulevar oslobođenja 215.

Rešenje o oduzimanju dozvole za rad Ministarstvo prosvete donelo je na osnovu člana 53. stav. 6 i 7 Zakona o visokom obrazovanju.

Ministarstvo je uvidom u naknadno dostavljenu dokumentaciju uočilo proceduralni propust, te je shodno navedenom donelo rešenje o poništavanju konačnog rešenja Ministarstva prosvete o oduzimanju dozvole ovoj visokoškolskoj ustanovi. 

Dozvola vraćena i Visokoj školi modernog biznisa

Ministarstvo je saopštilo i da je poništilo Rešenje o oduzimanju Dozvole za rad Visokoj školi modernog biznisa iz Beograda, takođe zbog proceduralnog propusta. 

Ministarstvo prosvete, je 3. avgusta, oduzelo Dozvolu za rad Visokoj školi modernog biznisa, u ulici Terazije 27.

Ministarstvo je ranije saopštilo da dozvole za rad oduzima na osnovu dopisa Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju.