Srbija i Balkan

Ukratko 14. septembar: Vraća se vojni rok u Srbiju; RT razotkriva britanske obaveštajce

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici zaključak kojim se usvaja paket pravnih i ekonomsko-socijalnih mera u cilju zaštite prava Srba i vitalnih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji. Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da su nove optužbe SAD na račun ruske televizije RT – objava informacionog rata, zasnovan na rusofobiji.
Ukratko 14. septembar: Vraća se vojni rok u Srbiju; RT razotkriva britanske obaveštajce© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
  • Tradicionalnim bacanjem šapki u vazduh, ispred Doma Narodne skupštine, završena je promocija najmlađih oficira Vojske Srbije. U završnici svečane promocije najmlađih oficira plato ispred Doma narodne Skupštine preleteli su aviona Vojske Srbije.
  • RT je došao do snimaka ruske obaveštajne službe koji razotkrivaju aktivnosti britanskih diplomata. Takođe, RT je u posedu informacija o akcijama Londona koji je još 2014. godine započeo operaciju u više koraka za uvlačenje svetske zajednice u globalni sukob.
image