Srbija i Balkan

Ukratko 15. septembar: Obeležen Dan srpskog jedinstva; "Potop" u Evropi; Pucano na Trampa

Šest stranaca uhapšeno u Venecueli zbog navodne zavere CIA za ubistvo Madura. SAD odbacile navode vlade Venecuele
Ukratko 15. septembar: Obeležen Dan srpskog jedinstva; "Potop" u Evropi; Pucano na Trampa© TANJUG/JOVANA KULAŠEVIĆ
  • Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin će tokom sledeće nedelje održati poseban sastanak na kom će glavna tema biti razvoj bespilotnih letelica, najavljeno je tokom emisije "Moskva. Kremlj. Putin", čiji je deo objavio novinar Pavel Zarubin na svom Telegram kanalu.
  • Kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bezbedan je nakon pucnjave koja se dogodila u njegovoj blizini, saopštio je večeras njegov predizborni štab.
  • Predsednik Rusije Vladimir Putin je izuzetno oprezan kada je u pitanju reagovanje na akcije Zapada, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Prema njegovim rečima, u Rusiji ima dovoljno stručnjaka, koji razgovaraju kada je u pitanju odgovor Zapadu.
  • Ukrajinci demantovali da žele prekid vatre. Nemački "Bild" je objavio da će Vladimir Zelenski tokom svoje sledeće posete SAD, predstaviti plan koji uključuje spremnost Ukrajine da zamrzne sukob u nekim oblastima. Međutim, portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Georgij Tihij demantovao je pisanje nemačkog lista navodeći da Ukrajina ne planira da pristane na bilo kakvo "zamrzavanje" sukoba.
  • Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril nazvao je bogohuljenjem akciju kosovskih Albanaca koji su spalili hrišćanske krstove tokom festivala održanog na ruševinama drevnog grada Ulpijana kod Prištine.
image