Srbija i Balkan

Kina: Poštujemo suverenitet i teritorijalni integritet Srbije

Jednostrani potezi ne pomažu u rešavanju kosovskog pitanja i samo će poremetiti regionalnu bezbednost i stabilnost, poručuju iz kineskog MSP-a
Kina: Poštujemo suverenitet i teritorijalni integritet Srbijewww.globallookpress.com © Carsten Reisinger

Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i veruje da treba poštovati bezbednost i zakonita prava i interese etničkih Srba na teritoriji Kosova i Metohije, izjavio je povodom situacije na KiM portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, prenosi CGTN.

On je rekao da jednostrani potezi ne pomažu u rešavanju ovog pitanja i da će samo poremetiti regionalnu bezbednost i stabilnost.

"Relevantne strane treba da nastave praktičan i konstruktivan dijalog i aktivno traže trajno rešenje kosovskog pitanja", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine.

Naveo je da je policija privremenih institucija u Prištini nasilno upala i zauzela institucije etničkih Srba na severu Kosmeta, kao i da je kosovska policija uhapsila četvoricu Srba, te konfiskovala srpsku valutu u Narodnoj banci Srbije koja se nalazi na severu pokrajine, što je izazvalo napetost u region.

image