Srbija i Balkan

Sergej Trifunović se izjasnio o krivici: Preti mu 30 dana zatvora

Posle skoro dva sata zadržavanja, poznati glumac je napustio Prekršajni sud u Splitu, a kako prenosi "Slobodna Dalmacija", oduzet mu je pasoš
Sergej Trifunović se izjasnio o krivici: Preti mu 30 dana zatvora© Printscreen/YT/RTS

Glumac Sergej Trifunović napustio je Prekršajni sud u Split nakon što je, oko ponoći, ponovno uhapšen na graničnom prelazu Srbije i Hrvatske. Kako prenosi "Slobodna Dalmacija", Trifunoviću je oduzet pasoš što je, kako navode, "mera opreza", budući da mu je novo saslušanje zakazano za sutra u 12.30 časova.

Inače, popularnom glumcu je prošle godine zabranjen ulazak u Hrvatsku, a noćas je ponovo uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo.

Sa njim je u trenutku hapšenja bila supruga Isidora sa kojom se uputio ka Rijeci.

"On je priveden uz velike neprijatnosti kojima sam prisustvovala. Uključujući i fizičke napade granične policije", rekla je njegova supruga za "Blic".

Ona je prethodno zatražila pomoć od MUP-a Srbije navodeći da devet sati nije znala gde se nalazi njen suprug, koji je, kako je navela, odveden u nepoznatom pravcu. 

Isidora Trfunović je dodala i da je Sergeju istekla zabrana ulaska u Hrvatsku.  

Za medije se oglasio i glumčev otac Tomislav Trifunović u rekao da on nije ušao u Hrvatsku, odnosno da je bio "na ničijoj zemlji".

"Sergej nije ušao u Hrvatsku. Došao je na granicu kako bi se raspitao da li bi imao probleme ako bi ušao u Hrvatsku. On je bio na 'ničijoj' zemlji i hrvatski službenici su ga odvukli, odnosno kidnapovali", rekao je za portal N1 Tomislav Trifunović.

Policija je optužnicom tražila novčanu kaznu od 1.000 evra za prekršaj iz člana 5. i 30 dana zatvora za prekršaj iz člana 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prenose dalje hrvatski mediji.

Trifunović je na sudu rekao da se ne oseća krivim za ono za šta se tereti, odnosno za prekršaj protiv javnog reda i mira.

Na savet advokata glumac je napustio sud ne dajući izjave za medije.

Podsetimo, Trifunović je priveden zbog vređanja hrvatske policije i izjava koje je dao prošle godine. On je u septembru 2023. u Hrvatskoj doživeo sličnu situaciju kada su ga građani prijavili jer je na splitskom Kašteletu šetao svog psa. Nakon što su pristigli pripadnici policije, Sergej je, kako su preneli mediji, "počeo da ih vređa i omalovažava" a policija ga je privela.

Policija navodi da je u objavi na društvenoj mreži, Trifunović "objavio tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike", navodeći da su splitski policajci iznudili više od hiljadu evra.

"Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prelazu Bajakovo, na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama, na tri hapšenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju, te iznudi od preko hiljadu i po evra. Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi nove, lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovom prilikom pose*em po članovima 5, 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Znam da vam je žao što niste stigli da mi otvorite Loru u po noći, i pokažete strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje du*e poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Blajburgu. Bićemo na identičnim stranama kao onomad", napisao je Trifunović na svom Instagram profilu.

image