Srbija i Balkan

Sergej Trifunović osuđen na dva meseca uslovno u Hrvatskoj

Sergej Trifunović je pre dva dana uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo. On je priveden zbog vređanja hrvatske policije i izjava koje je dao prošle godine
Sergej Trifunović osuđen na dva meseca uslovno u Hrvatskoj© Amir Hamzagic/ATAImages

Srpski glumac Sergej Trifunović u Hrvatskoj je osuđen na šezdeset dana zatvora, koji se neće izvršiti ako u toku jedne godine ne počini isto delo, javila je "Slobodna Dalmacija".

Kako je uhapšen i sproveden za Split, tako mu se računa 59 dana zatvora uslovno, dodaje taj list.

On će morati i da plati sudske troškove u iznosu od 150 evra i odrekao se prava na žalbu. Presuda je pravosnažna, navodi "Slobodna Dalmacija".

Pasoš mu je vraćen, a tom hrvatskom listu je rekao da će "ionako postati građanin Republike Hrvatske, jer mu je supruga Isidora Riječanka".

Sergej Trifunović je pre dva dana uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo. Sa njim je u trenutku hapšenja bila supruga Isidora sa kojom se uputio ka Rijeci. On je priveden zbog vređanja hrvatske policije i izjava koje je dao prošle godine.

Trifunović je u septembru 2023. u Hrvatskoj doživeo sličnu situaciju kada su ga građani prijavili jer je na splitskom Kašteletu šetao svog psa. Nakon što su pristigli pripadnici policije, Sergej je, kako su preneli mediji, "počeo da ih vređa i omalovažava" a policija ga je privela.

image