Vučić čestitao 75 godina od osnivanja NR Kine: Naša saradnja i prijateljstvo nastavljaju da jačaju

Predsednik Srbije je poručio da Srbija i Kina "nastavljaju da jačaju, otvarajući nove horizonte za zajednički napredak"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je proslavi povodom obeležavanja 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

"Čestitam kineskom narodu 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine i na postignućima koja su oblikovala moćnu i uticajnu državu kakva je danas. Naša saradnja i prijateljstvo nastavljaju da jačaju, otvarajući nove horizonte za zajednički napredak", objavio je Vučić na Instagramu.

Vučić je prisustvovao sinoć svečanosti koju je kineski ambasador Li Ming organizovao večeras u Beogradu, povodom 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine i postavljanja temelja moćne države kakva je Kina danas.

Kineski ambasador je izjavio da se Kina protivi bilo kakvom mešanju spoljnih sila u unutrašnje stvari Srbije i da je spremna da, zajedno sa Srbijom, očuva međunarodnu pravičnost i pravdu.

"Kina visoko ceni pridržavanje principa jedne Kine od srpske strane, takođe čvrsto podržavamo suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i nezavisno izabrani razvojni put Srbije, protivimo se bilo kakvim spoljnim silama koje se mešaju u unutrašnje stvari Srbije i spremni smo da zajedno sa Srbijom očuvamo međunarodnu pravičnost i pravdu", rekao je ambasador na svečanosti.