Smenjen direktor Kliničkog centra Srbije, izabrana Jelena Drulović

Novoizabrana direktorka, dr Drulović zaposlena je kao neurolog Klinike za neurologiju UKCS

Dugogodišnji direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije UKCS dr Milika Ašanin smenjen je sa te funkcije, a na njegovo mesto izabrana je dr Jelena Drulović, potvrđeno je za Tanjug u Vladi Srbije.

Novoizabrana direktorka, dr Drulović zaposlena je kao neurolog Klinike za neurologiju UKCS.

Ašanin je aprila 2014. godine imenovan je za direktora Urgentnog centra UKC Srbije, a avgusta 2015. godine za v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Prof. Ašanin rođen je novembra 1959. godine u Nikšiću. Medicinski fakultet u Beogradu završio je 1985. godine. Specijalizaciju iz interne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu završio je 1995. godine, a subspecijalizaciju iz kardiologije 2012. godine.

Magistrirao je iz oblasti kardiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2000. godine, a doktorirao 2009. godine sa temom: "Rana i udaljena prognoza u bolesnika sa novonastalom atrijalnom fibrilacijom u akutnom infarktu miokrada".

Od 1989. godine radi u UKC Srbije. Od oktobra 1990. godine radi u Službi urgentne kardiologije Klinike za kardiologiju u Urgentnom centru. U periodu od 2010. godine do 2014. godine bio je pomoćnik direktora Klinike za kardiologiju. Od 2012. godine je načelnik Službe urgentne kardiologije Klinike za kardiologiju, a nakon toga bio je direktor Urgentnog centra i potom v.d. direktora UKC Srbije.