Srbija i Balkan

Vučić: Ministri na sednici Vlade podržali predlog o vraćanju vojnog roka

Predsednik Srbije je rekao da je obavestio Vladu Srbije o sastanku u Briselu koji je imao u četvrtak, kao i o razgovorima koje je imao u vezi sa situacijom na KiM, a posebno o predstojećim sastancima koje će imati sa svetskim liderima, na kojima će glavna tema biti upravo položaj Srba na KiM, kao i mere koje zvanični Beograd preduzima u tom smislu
Vučić: Ministri na sednici Vlade podržali predlog o vraćanju vojnog roka© Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da su ministri na današnjoj sednici Vlade podržali predlog da se vrati obavezno služenje vojnog roka, a da ih je on upoznao i sa detaljima sastanka u Briselu, o razgovorima koje je imao u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji i o predstojećim sastancima koje će održati.

Vučić je na svom nalogu na Instagramu napisao da je zahvalio ministrima koji su podržali Predlog zaključka o obrazovanju radne grupe za razmatranje aktivnosti i mera u cilju aktiviranja obaveze služenja vojnog roka.

"Istakao sam da je to za Srbiju velika stvar, ne samo za odbranu zemlje, već i zbog toga što će mladim ljudima osnažiti osećaj odgovornosti i ozbiljnosti, koja će im biti potrebna za sve ono sa čime će se susretati i u civilnom životu. Posebnu korist od obaveznog služenja vojnog roka imaće i gradovi i opštine u kojima su kasarne, jer će ti krajevi ekonomski da se podignu i još brže da napreduju i da se razviju", naveo je Vučić.

On je dodao da je obavestio Vladu Srbije o sastanku u Briselu koji je imao u četvrtak, kao i o razgovorima koje je imao u vezi sa situacijom na KiM, a posebno o predstojećim sastancima koje će imati sa svetskim liderima, na kojima će glavna tema biti upravo položaj Srba na KiM, kao i mere koje zvanični Beograd preduzima u tom smislu.

"Posebna tačka dnevnog reda bila je energetika, sa akcentom na projekte, potencijale i planove Srbije u svim njenim aspektima. Zamolio sam članove Vlade da sve aktivnosti koordinišu sa predsednikom Vlade i ministrom finansija, u cilju što veće efikasnosti i sveobuhvatnog pristupa jednom od najznačajnijih pitanja budućnosti naše zemlje", rekao je Vučić.

Istakao je da je da se na sednici razgovaralo i o pretnji od poplava, da je analizirana situacija i mere koje država može da preduzme kako bi se sačuvali životi i imovina građana, odnosno kako bi se potencijalna šteta svela na minimum.

"Posebno sam naglasio da niko ne sme da potceni stepen opasnosti ove situacije, apelujući na sve članove Vlade da izvrše opsežne i brze pripreme u cilju zaštite stanovništva", naveo je Vučić.

image