Gašić poručio vojnicima na prikazu "Zastava 2024": Vi ste ponos otadžbine

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović takođe je istakla da činjenica da Srbija čvrsto stoji uz Republiku Srpsku, čini da se njeni građani osećaju bolje, bezbednije i sigurnije

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je danas čestitku pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na izvanrednoj organizaciji prikaza sposobnosti "Zastava 2024" koji je održan na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici i poručio da su vojnici ponos otadžbine.

"Svi pripadnici naše vojske koji su učestvovali u pripremi i realizaciji ovog velikog i značajnog događaja zaslužuju ogromno priznanje i iskrene čestitke. Članovi državnog i vojnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem kao i građani koji su danas posetili aerodrom u Batajnici ili su pratili televizijski prenos iz svojih domova, dele osećaj sreće i ponosa što naša Srbija ima ovako snažnu, savremenu i sposobnu vojsku", rekao je ministar.

Gašić je pripadnicima vojske poručio da država duboko ceni njihove napore i odricanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Više od 6.000 vas danas je pokazalo lepotu i moć naše vojske. Vi koji ste danas Srbiji i svetu pokazali koliko ste sposobni i snažni, svakoga dana radite na tome da bedem naše odbrane bude viši i čvršći. Činite to, najčešće, daleko od očiju javnosti koja bi vam ukazala priznanje", naveo je Gašić.

On je naglasio da je Srbija svesna truda i zalaganja koje pružaju pripadnici vojske i dodao da će učiniti sve da još snažnije nastavi sa modernizacijom borbene tehnike i poboljšanjem uslova života i rada vojnika.

"Vi ste danas, kao i svaki put do sada, opravdali poverenje i ulaganje. Vi ste ponos otadžbine", zaključio je Gašić.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović takođe je poručila da građanima Republike Srpske uliva poverenje to što Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić sa svim institucijama čvrsto stoje iz Srpsku.

"Ponosni smo na sva dostignuća Srbije. Ponosni smo zato što je Srbija država u kojoj postoji politička stabilnost, u kojoj postoji jasna strategija ekonomskog razvoja, država koja se vidno razvija", rekla je Cvijanović.

Istakla je da Srbija ulaže mnogo resursa i pokazuje svoju odbrambenu sposobnost, što takođe uliva poverenje svim građanima u Republici Srpskoj.

"Ono što nam uliva poverenje jeste i činjenica da Srbija čvrsto, od predsednika Vučića i sa drugim institucijama, čvrsto stoji uz Republiku Srpsku, tako da se mi osećamo bolje i bezbednije i sigurnije", navela je Cvijanović.

Prema njenim rečima, Srpska se oslanja na Srbiju na različite načine, zato se raduje i njenim ekonomskim uspesima.

"Želimo da delimo određene uspehe. Zahvalna sam zato što naše institutcije funkcionišu na način da dobro sarađuju, da koordinišu određene aktivnosti, da naši građani ne vide razliku, ni prepreke u bilo čemu, zašto što su institucije tu da te razlike otklone", istakla je Cvijanović.

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici kod Beograda održan je prikaz sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u prisustvu zvaničnika Srbije i Republike Srpske.

Prikazu su iz Republike Srpske, osim Cvijanović prisustvovali predsednik Republike Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, predsednik parlamenta Srpske Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske, kao i ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić.