Srbija i Balkan

Sutra i kalendarski stiže jesen: Vreme sunčano uz svežije jutro

Na dan početka jeseni Sunce u Beogradu izlazi u 06.25 sati, a zalazi u 18.34, što znači da će obdanica trajati 12 sati i devet minuta, a noć 11 sati i 51 minut
Sutra i kalendarski stiže jesen: Vreme sunčano uz svežije jutroGetty © Nicolas Economou/NurPhoto

Jesen kalendarski stiže sutra, a vreme će biti sunčano i malo toplije. Samo hladno jutro biće podsetnik da ulazimo u svežiji period godine.

Tremperatura će ujutru ponegde biti svega 4 stepena. Tokom dana toplo, od 22 stepena do 27 stepeni. U Beogradu će i drugog dana vikenda sijati sunce. Najviša temperatura u glavnom gradu oko 25 stepeni. Toplo će biti i početkom naredne sedmice.

Po kotlinama, dolinama reka i visoravnima zapadne, jugozapadne i južne Srbije mestimično magla. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. 

Jesen počinje sutra u 14 časova i 43 minuta, u tom trenutku će Sunce biti u ravni Zemljinog ekvatora, odnosno prelazi sa severne na južnu nebesku poluloptu, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" iz Beograda.

U isto vreme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proleće.

Na dan početka jeseni Sunce u Beogradu izlazi u 06.25 sati, a zalazi u 18.34, što znači da će obdanica trajati 12 sati i devet minuta, a noć 11 sati i 51 minut.

Na dan jesenje ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer se Sunce prividno uzdiže Sunce iznad horizonta zbog zemljine atmosfere, iako se ono geometrijski gledano nalazi ispod njega", navodi se u saopštenju.

Obdanica i noć će biti iste dužine 25. septembra.

image