Gašić uputio saučešće porodicama stradalih u saobraćajnoj nesreći kod Ušća

Gašić je obećao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostati uz porodicu desetara Lazovića i pružiti svu moguću pomoć i podršku

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je danas telegrame saučešća porodicama Lazović i Kutlačić čiji su članovi tragično stradali u sudaru putničkog vozila i vozila Vojske Srbije kod mesta Ušće na putu Kraljevo-Raška.

"Ja vam se obraćam, pre svega kao otac i deda, a tek onda kao ministar odbrane. U ovim teškim trenucima primite najiskrenije i najdublje saučešće u moje ime, kao i u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije", naveo je Gašić u telegramu upućenom porodici desetara Danijela Lazovića, pripadnika Druge brigade Kopnene vojske.

Desetar Lazović poginuo je u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći sa svoje troje dece.

"Vaša porodica izgubila je sina i unuke. Vojska Srbije izgubila je časnog i odanog vojnika. Srbija je izgubila građane, ljude koji bi je gradili i radovali se životu u njoj. Saznanje da su se tri nevina dečija života ugasila u trenu slama srce svakom čoveku. U ovom času kada nijedna ovozemaljska uteha ne može da vam ublaži bol, molim se Gospodu da vašoj porodici podari snage da prebrodi ovu tragediju", napisao je ministar odbrane.

Gašić je obećao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostati uz porodicu Lazović i pružiti svu moguću pomoć i podršku.

U telegramu upućenom porodici Dijane Kutlačić, koja je takođe poginula u nesreći kod Ušća, Gašić je napisao da ga je duboko potresla "tragedija koja je u trenu odnela Dijanu, sa još četiri druga mlada života" i da je "taj strašni događaj u bolu i neverici ujedinio celu Srbiju".

"Molim vas da u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i moje lično ime primite izraze iskrenog saučešća povodom smrti vaše ćerke Dijane. Svestan sam da ne postoje reči utehe koje bi vašoj porodici ublažile osećaj nenadoknadivog gubitka. Kao otac i deda pridružujem se molitvama za pokoj duše vaše drage Dijane. Neka joj Gospod podari rajsko naselje", naveo je Gašić u telegramu saučešća, prenosi Ministarstvo odbrane.