Srbija i Balkan

Nešić: Možda treba razmotriti formiranje nove obaveštajne agencije u BiH

Ministarstvo bezbednosti u Savetu ministara učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi proverilo navode da je OBA pripremala atentat na predsednike Republike Srpske i Srbije, poručio je resorni ministar Nenad Nešić
Nešić: Možda treba razmotriti formiranje nove obaveštajne agencije u BiHGetty © Samir Jordamovic/Anadolu Agency

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić izjavio je, povodom informacija da je Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH pripremala atentat na predsednike Republike Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, da se postavlja pitanje da li takva agencija treba da postoji ili je potrebno formirati novu bez starog kadra i onih koji su spremni da služe samo jednom narodu.

Nešić je istakao da bi možda trebalo napraviti agenciju koja će raditi u interesu sva tri konstitutivna naroda i dva entiteta i na kraju i zajedničkih organa BiH.

"Postavlja se pitanje da li takva agencija i u takvom obliku treba da postoji, ili je potrebno rasformirati je i možda kreirati novu, bez kadra i onih koji su spremni da služe jednom narodu", rekao je Nešić za Srnu.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je opšte poznato da je Obaveštajno-bezbednosna agencija planirala atentat na njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da je to jedan od razloga zašto je bivši direktor OBA Osman Mehmedagić Osmica u zatvoru.

Ministarstvo bezbednosti u Savetu ministara učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi proverilo navode da je OBA pripremala atentat na predsednike Republike Srpske i Srbije, poručio je resorni ministar Nenad Nešić.

image