Srbija i Balkan

Odlikovanje za predstavnika Rusije u UN: Zahvalnost zbog podrške oko rezolucije o Srebrenici

Tokom boravka u Njujorku Vučić će do 27. septembra imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera
Odlikovanje za predstavnika Rusije u UN: Zahvalnost zbog podrške oko rezolucije o Srebrenici© Photographer Lev Radin/Keystone Press Agency

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi Njujorku, dodeliće odlikovanje stalnom predstavniku Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji.

U narednim danima, predsednik Srbije će odlikovati sve one koji su pomogli našoj zemlji kada je u pitanju rezolucija o Srebrenici.

Kompanija "Filip Moris" ulaže novih 100 miliona evra u Srbiji

Inače, Vučić se danas sastao sa generalnim direktorom kompanije "Filip Moris Internešenal" Jacekom Olčakom u Njujorku.

Razgovarali su o poslovanju te kompanije u Srbiji, kao i o novim investicijama, ekološkoj inicijativi i inovacijama u industriji.

"Prošle godine smo obeležili 20 godina od privatizovanja Duvanske industrije Niš, kada je potpisan i Memorandum o razumevanju između ove kompanije i Vlade Srbije. Za nas su ovakve strane investicije od presudnog značaja za razvoj ekonomije i privrede i dodatno učvršćuju poziciju naše zemlje kao važnog partnera u oblasti inovacija i modernih tehnologija", napisao je Vučić na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Predsednik Srbije je naveo da kompanija "Filip Moris" planira novu investiciju od 100 miliona evra.

"Zahvalio sam na poverenju koje pokazuju ulaganjima u trenutku globalne nestabilnosti. To je signal poverenja i Srbija to ume da ceni i poštuje", saopštio je Vučić.

Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.

Nakon toga, predsednik Vučić sastao se sa predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidisom. 

Inače, do sada se Vučić sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, predsednikom Vlade Belgije Aleksandrom de Kroom i predsednikom Kenije Vilijamom Rutoom i govorio na drugoj plenarnoj sesiji Samita o budućnosti, koji se održao u sedištu Ujedinjenih nacija.

Tokom boravka u Njujorku, Vučić će do 27. septembra imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera, a u utorak će se obratiti učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

image