Srbija i Balkan

Lažna dojava o bombama na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Mi smo bosanski muslimani. Uz dopuštenje Uzvišenog Alaha, vaša smrt će biti duga i bolna. Sećamo se šta se dešavalo tokom bosanskog rata. Nismo zaboravili tugu koju ste uneli u dom svake porodice, pisalo je u pretećem mejlu
Lažna dojava o bombama na Međunarodnom aerodromu SarajevoGetty © Royalty-free

Nakon primljene anonimne dojave o navodnom postavljanju eksplozivnih naprava na prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo, nadležne službe su odmah preduzele sve potrebne mere u skladu sa važećim bezbednosnim protokolima.

Obavljen je detaljan kontradiverzioni pregled aerodromskih kapaciteta i utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi, prenosi "Avaz.ba".

U saradnji sa nadležnim bezbednosnim agencijama, obezbeđena je potpuna bezbednost svih putnika i zaposlenih na aerodromu.

"Letovi nastavljaju da se odvijaju po planiranom redu letenja, uz moguća manja kašnjenja zbog sprovođenja bezbednosnih mera. Molimo građane za razumevanje i zahvaljujemo na iskazanom strpljenju. Međunarodni aerodrom Sarajevo nastaviće da prati situaciju, te ćemo sve dalje informacije blagovremeno objaviti", navodi se u saopštenju Aerodroma u Sarajevu.

Podsetimo, na adresu više medija u BiH stigao je danas preteći mejl da su na Aerodromu u Sarajevu postavljene eksplozivne naprave.

Preteći mejl su dobile i banjalučke "Nezavisne novine" i o tome je odmah obaveštena sarajevska policija.

Iz policije im je, kako se navodi, rečeno da su upoznati sa sadržajem mejla i da su poslali ekipe na teren.

"Mi smo bosanski muslimani. Uz dopuštenje Uzvišenog Alaha, vaša smrt će biti duga i bolna. Sećamo se šta se dešavalo tokom bosanskog rata. Nismo zaboravili tugu koju ste uneli u dom svake porodice", navodi se u pretećem mejlu.

Ističe se da je većina "mislila da su izbegli odgovornost, ali ne danas".

"Danas ćeš umreti. Vođeni smo osvetom svima vama za smrt naše braće. More će se proliti krv. Ne možete pobeći od smrti. Alahu Akbar", navodi se u pretećem mejlu, koji je stigao sa adrese bosnjaci@mail.bg.

image