Oružane snage BiH prevoze glasačke listiće za lokalne izbore

Iz CIK-a napominju da je zatraženo odobrenje upotrebe kamiona i kombija Ministarstva odbrane za transport izbornog materijala za lokalne izbore, i to od skladišta CIK-a u Istočnom Sarajevu do gradova i opština u BiH i vraćanje do skladišta

Nakon što su propala dva tendera oko prevoza izbornog materijala za Lokalne izbore u BiH, koji će se održati 6. oktobra, Centralna izborna komisija (CIK) BiH je saopštila da će izborni materijal prevoziti vozila Oružanih snaga BiH.

Iz CIK-a su saopštili da su dobili odluku ministra odbrane u Savetu ministara Zukana Heleza o pozajmici resursa tog ministarstva za transport glasačkih listića za predstojeće izbore.

"Od 29. septembra do 14. oktobra biće realizovana tri dostavna ciklusa. Odluka će biti realizovana i detaljno uređena kroz zaključivanje ugovora o pozajmici", saopšteno je iz CIK-a.

Iz CIK-a napominju da je zatraženo odobrenje upotrebe kamiona i kombija Ministarstva odbrane za transport izbornog materijala za lokalne izbore, i to od skladišta CIK-a u Istočnom Sarajevu do gradova i opština u BiH i vraćanje do skladišta.

U saopštenju se navodi da se transport odvija uz policijsku pratnju, uz prisustvo službenika CIK-a BiH koji je zadužen za primopredaju materijala.

Iz CIK ističu da su se obratili Ministarstvu odbrane u Savetu ministara nakon što je poništena prethodna odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke.

"Imajući u vidu odredbe Izbornog zakona BiH, prema kojem su svi organi vlasti na svim nivoima i zvaničnici u BiH i diplomatsko-konzularnim predstavništvima obavezni da pomažu organima nadležnim za sprovođenje izbora, CIK se 5. septembra za podršku obratio Ministarstvu odbrane", precizira se u saopštenju iz CIK-a.