Aktiviran žuti meteoalarm: Stižu grmljavine i pljuskovi

Najniža temperatura danas će se kretati od 7 do 17, najviša od 23 do 28 stepeni Celzijusa

Žuti meteoalarm zbog kiše i grmljavine na snazi je u Banatu i Sremu, kao i u zapadnoj Srbiji i Pomoravlju. Iako u Srbiji danas ostaje toplo vreme, očekuje se nešto više oblaka, a lokalno može pasti i više od 10 milimetara kiše u periodu od tri sata. 

Posle podne i uveče na severu i zapadu, a u toku noći ka nedelji i u nedelju, i u ostalim krajevima novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature. Početkom sledeće sedmice svežije uz postepeni prestanak padavina u ponedeljak.

Najniža temperatura danas će se kretati od 7 do 17, najviša od 23 do 28 stepeni Celzijusa.

U Beogradu se očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i toplo. Uveče je u pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajna kiša ili pljusak.

Vetar će biti umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 17, najviša oko 28 stepeni Celzijusa.

U Srbiji u sredini prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Od četvrtka do subote pretežno sunčano i toplo.

Vrh poplavnog talasa na Dunavu kod Bezdana i Apatina, prema prognozama RHMZ. očekuje se 25. septembra, kod Bogojeva 26. septembra, a kod Novog Sada 27, odnosno 28. septembra.