Konkurs RT Balkan: Tražimo nova TV lica, novinare, reportere, organizatore i producente

Biografije možete poslati do 10. oktobra 2024. godine na jobs@rt.rs

RT Balkan raspisuje konkurs za nova TV lica, novinare, reportere, organizatore i producente i poziva vas da postanete deo međunarodnog medijskog tima RT-a.

Danas svetska informativna mreža poznata širom sveta, RT je prvi međunarodni televizijski kanal pokrenuo 2005. godine i jedini je ruski TV kanal koji je 11 puta bio finalista "Emi" nagrade. Dobitnik je brojnih priznanja prestižnih međunarodnih festivala za svoje reportaže, televizijske priloge, dokumentarce, među kojima su nagrade na festivalima u Njujorku, Kanu, Monte Karlu...

RT je 2013. godine postao prva televizijska mreža koja je premašila milijardu pregleda na Jutjubu, a 2020. bio je prvi u svetu među TV mrežama sa više od deset milijardi pregleda na svojim kanalima na ovoj platformi. Do marta 2022. RT je premašio 17 milijardi pregleda na Jutjubu i imao 30 miliona pratilaca.

Izveštaje o aktuelnim svetskim zbivanjima, udarne vesti i priče, intervjue, reportaže i dokumentarce RT danas svojim gledaocima i čitaocima pruža na devet svetskih jezika: ruskom, engleskom, arapskom, španskom, francuskom, nemačkom, srpskom, dok je na kineskom i hindiju prisutan preko društvenih mreža popularnim na ovom govornom području.

Sa svojim TV programom, RT jezički pokriva ceo svet.

Televizijski program RT-a dostupan je za više od 800 miliona gledalaca u više od 100 zemalja sveta, a emituje se na engleskom, španskom, arapskom, francuskom i nemačkom jeziku.  

U novembru 2022. u Srbiji je pokrenut portal RT Balkan na srpskom jeziku, kojem će se uskoro pridružiti i televizija.

Tražimo nova TV lica i pozivamo vas da se pridružite našem timu. Tražimo i novinare, reportere, organizatore i producente, a nudimo dinamičan posao, visoke profesionalne standarde RT-a i bogato međunarodno novinarsko iskustvo koje ima ova medijska kuća.

Konkurs je otvoren do 10. oktobra 2024. godine.

Prijave na konkurs koje sadrže biografiju (CV) sa podacima o školovanju i dosadašnjem radnom iskustvu ili obavljenoj praksi i fotografiju potrebno je poslati na mejl - jobs@rt.rs.

Kandidati čije biografije budu uzete u razmatranje biće pozvani na razgovor.

Srećno i dobro došli!