Srbija i Balkan

Dodik: Sud BiH nastavlja sa farsom i političkim procesom

Pred Sudom BiH danas je održano ročište na suđenje Dodiku i Lukiću zbog "nepoštovanja odluka Kristijana Šmita", a svedočio je generalni sekretar Vlade Srpske i član Upravnog odbora Službenog glasnika Dalibor Panić
Dodik: Sud BiH nastavlja sa farsom i političkim procesom© TANJUG/ FOTO SRNA/ Borislav Zdrinja/ bg

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon održanog ročišta njemu i v.d. direktoru Službenog glasnika Milošu Lukiću, poručio je da Sud BiH nastavlja sa farsom i političkim procesom protiv njega i Lukića.

"To je farsa koja se pokušava pretvoriti u nešto što bi moglo da izgleda ozbiljno. Sud nije ništa dokazivao i nije mogao da dokaže, nego je blefirao", rekao je Dodik nakon današnjeg ročišta pred Sudom BiH.

On je istakao da Sud nije uspeo da dostavi obavezne dokaze.

"Ništa od toga nije urađeno posebno. Sve ovo je glupost, gubljenje vremena, farsa, blamaža čitavog pravosuđa", rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da Sud nije uspeo ništa da dokaže što je u vezi sa Dejtonskim sporazumom, Aneksom 10 ili tzv. bonskim ovlašćenjima.

Pred Sudom BiH danas je održano ročište na suđenje Dodiku i Lukiću zbog "nepoštovanja odluka Kristijana Šmita", a svedočio je generalni sekretar Vlade Srpske i član Upravnog odbora Službenog glasnika Dalibor Panić.

"Tužilaštvo BiH je za šest svedoka postavilo ukupno 17 pitanja što dovoljno govori o tome da ovo Tužilaštvo nije dovoljno doraslo zadatku koji su im postavili nalogodavci koji su im i dali zadatak da povedu ovaj proces", rekao je Miloš Lukić v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske nakon održanog ročišta.

Sudija Sena Uzunović odbila je zahtev drugooptuženog Lukića da svedoči Kristijan Šmit. Sledeća ročišta zakazana su za 9. 16. i 30. oktobar.

image