Srbija i Balkan

Sastanci u Njujorku: Vučić sa Sijartom i na prijemu šefa diplomatije UAE

Dvojica zvaničnika razgovarala su o glavnim porukama 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, kao i o regionalnim prilikama i zajedničkim planovima za još snažnije ekonomsko povezivanje
Sastanci u Njujorku: Vučić sa Sijartom i na prijemu šefa diplomatije UAE© FOTO TANJUG/TANJUG VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

Vučić je na svom nalogu na Instagramu naveo da je sa šefom diplomatije Mađarske, velikim i dokazanim prijateljem Srbije, kako je istakao, razgovarao o glavnim porukama 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, kao i o regionalnim prilikama i zajedničkim planovima za još snažnije ekonomsko povezivanje.

"I ovaj susret potvrdio je bratske odnose između naših naroda, dok će budući projekti samo dodatno učvrstiti neraskidivo prijateljstvo Srbije i Mađarske", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić prisustvovao i na prijemu koji je priredio vicepremijer i ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdul bin Zajed al Nahjan i tom prilikom ponovio značaj koji Srbija pridaje partnerstvu sa UAE.

''Srdačan susret sa prijateljem Srbije, ministrom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom, na prijemu koji UAE tradicionalno organizuje tokom Generalne skupštine UN. Ponovio sam značaj koji Srbija pridaje partnerstvu sa UAE, koje se ogleda u zajedničkoj viziji budućnosti i vrednostima koje delimo'', napisao je Vučić na Instagramu.

On je istakao da je prijem bio odlična prilika za jačanje diplomatskih veza i predstavljanje interesa Srbije na međunarodnoj sceni kroz susrete sa brojnim liderima, diplomatama i donosiocima odluka i razmenu mišljenja o ključnim temama od globalnog značaja.

"Uz zahvalnost domaćinu na izuzetnom prijemu, zamolio sam ga da prenese moje srdačne pozdrave šeiku Mohamedu bion Zajedu, prijatelju naše zemlje, koji je svojim ličnim angažmanom doprineo snažnom razvoju Srbije i iskrenoj bliskosti između naših naroda", naveo je Vučić.

image