Kamion sa antisrpskim porukama na ulicama Njujorka

Na društvenim mrežama pojavila se i informacija da je "albansko-američka zajednica platila kamion za prikazivanje antisrpskih poruka u Njujorku"

Malo pošto je na centralnim ulicama Njujorka srpska dijaspora organizovala tri kamiona na kojim se prikazuje kratak snimak Kurtijevog terora nad Srbima, i Albanci su iskopirali čitavu akciju.

Umesto video-poruka o aktuelnim kriminalnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zloupotrebi prištinskih vlasti, u režiji albanske dijaspore organizovane su nešto drugačije poruke: "Kosovo voli Ameriku", "Vučić jednako Milošević", zatim "Pravda za braću Bitići" sa njihovim slikama i amblemom zločinačke OVK.

Osim poruka u kojim Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića opisuju kao "kriminalnu državu" koja je počinila niz "ratnih zločina", prikazana je i fotografija Vučića i Putina na kojoj piše "Vučić je Putinova igračka".

Na društvenim mrežama pojavila se i informacija da je "albansko-američka zajednica platila kamion za prikazivanje antisrpskih poruka u Njujorku".

Sve ovo se dešavalo nedaleko od zgrade Ujedinjenih nacija gde se održavalo 79. zasedanje Generalne Skupštine, na kojoj je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Danima u Njujorku borave i pojedini kosovski zvaničnici.

Među njima je predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani, ministarka spoljnih poslova Donika Gervala i premijer Aljbin Kurti.