Odnosi Srbije i Gruzije napreduju: Đurić zahvalio Darčiašviliju na doslednom stavu o Kosmetu

Srpski ministar spoljnih poslova je ukazao na podatak da dve zemlje naredne godine obeležavaju 30 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić razgovarao je u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Gruzije Ilijom Darčiašvilijem, poručivši da je Srbija zahvalna na principijelnom i doslednom stavu ove zemlje o nepriznavanju tzv. Kosova.

"Šef srpske diplomatije zahvalio je Gruziji na principijelnom i doslednom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, podvlačeći da Srbija pruža punu i bezrezervnu podršku očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Gruzije", saopšteno je iz MSP Srbije.

Đurić je konstatovao da, pored toga što su tradicionalno prijateljski, odnosi Srbije i Gruzije i kontinuirano napreduju, podvukavši da bi posete visokih i najviših zvaničnika dale dodatni impuls njihovom daljem jačanju.

Đurić i Darčiašvili razgovarali su na marginama Generalne skupštine UN, a srpski ministar spoljnih poslova je ukazao na podatak da dve zemlje naredne godine obeležavaju 30 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa, i istakao našu spremnost da se taj jubilej prigodno obeleži.

Govoreći o ekonomskim vezama dveju zemalja, šef srpske diplomatije kazao je da je Srbija opredeljena za proširenje saradnje, naročito u oblastima turizma, transporta, inovacija i kreativnih industrija, kao i da bi uspostavljanje direktne avio-linije Beograd-Tbilisi umnogome doprinelo razvoju naših ekonomija, ali i većoj bliskosti naših naroda.