Vulin otkrio detalje razgovora sa šefom CIA: Zna da nisam ruski agent

Strateški stavovi američke vlade su da priznamo "Kosovo", napustimo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji. To se neće desiti sve dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju i dok sam ja u Vladi Srbije i tačka, istakao je Aleksandar Vulin

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagovao je danas na govor poslanice Narodne skupštine Slavice Radovanović, koja je "podsetila da je Vulinu zabranjen ulazak u SAD", i tom prilikom rekao da je imao sastanak sa šefom CIA Vilijamom Bernsom.

Kako je Vulin izjavio, Berns mu je poručio "da zna da nije ruski agent i kriminalac" i dodao da mu je pojasnio da je pod sankcijama zato što je suprotstavljen Vladi SAD.

"Pozadina svega je Amerika. Najvažnije je što je meni zabranjen ulazak u Ameriku. CIA, snajka, CIA… Kome CIA zabrani, to je gotovo. Nema ko tu šta da se raspravlja. Da li je CIA u pravu ili nije, koga briga za to… Baš kao i ovo… Ljudi, kad je nešto predmet krivičnog dela, može da se koristi na zakonom predviđen način, a ne može da se otuđi. Vi mislite da smo mi razbojnička banda", kazao je Vulin.

Potpredsednik Vlade Srbije je dodao da će "nastaviti da se bori za svoju zemlju", a potom prepričao razgovor sa šefom CIA.

"Znate, šta mi je rekao? On je razgovarao sa mnom i rekao mi da oni znaju da nisam ruski agent i kriminalac, ali da sam strateški suprostavljen stavovima njegove vlade. Tačno, apsolutno tačno. Zato što su strateški stavovi njegove vlade da priznamo Kosovo, napustimo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji. To se neće desiti sve dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju i dok sam ja u Vladi Srbije i tačka", istakao je Vulin.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin nalazi se pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država od jula 2023. godine.