Šapić predložio da se spomenik Draži podigne u parku Terazijska terasa

Mislim da je to mesto (za spomenik) koje mu dolikuje, a ne ugrožava nikog, obrazložio je gradonačelnik Beograda svoju odluku

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je predložio da se komandantu četničkog pokreta iz Drugog svetskog rata Dragoljubu Draži Mihailoviću podigne spomenik u parku Terazijska terasa, zbog toga što je to park koji tek treba da se sredi i jer smatra da je primereno za takav spomenik.

"Mislim da je to lepo mesto, primereno. Taj park nije uređen kako bi trebalo da bude uređen park u centru grada. Mislim da je to mesto (za spomenik) koje mu dolikuje, a ne ugrožava nikog. Ne postoji neki drugi razlog", rekao je Šapić novinarima prilikom otvaranja nove autobuske stanice u Beogradu.

Dodao je i da se razmatra ideja da se sa Save, preko tog parka, stepenicama omogući prilaz Terazijskom platou.

Šapić je podneo zvaničnu inicijativu Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda da se komandantu četničkog pokreta iz Drugog svetskog rata Dragoljubu Draži Mihailoviću podigne spomenik u parku Terazijska terasa.

Šapić je tada poručio da je podizanje tog spomenika "važno zbog nacionalnog pomirenja i kako ne bi više dolazilo do podela".