Srbija i Balkan

Nakon eksplozije u Zvečanu: Specijalci s dugim cevima kod pumpe otete od NIS-a

Nije bilo povređenih, a oštećeno je nekoliko automobila koji su bili parkirani u blizini
Nakon eksplozije u Zvečanu: Specijalci s dugim cevima kod pumpe otete od NIS-a© Photo by Eren Beksac/Anadolu Agency via Getty Images

U jakoj eksploziji koja je noćas iza ponoći odjeknula u centru Zvečana oštećena je bivša NIS-ova benzinska pumpa u ovom gradu koju su letos preuzele kosovske vlasti i koju od tada čuva tzv. kosovska policija. Eksplozija je noćas uznemirila stanovnika Zvečana, kako je kasnije saopšteno nije bilo povređenih a oštećeno je nekoliko automobila koji su bili parkirani u blizini. Na lice mesta ubrzo je stiglo više policijskih džipova KPS-a kao i specijalci sa dugim cevima a put koji vodi ka Severnoj Mitrovici i koji prolazi pored pumpe duže vreme bio je noćas blokiran.

"Oko ponoći u blizini benzinske pumpe u centru Zvečana odjeknula je eksplozija. U ovoj eksploziji nije bilo povređenih, dok je materijalna šteta nastala na objektu (kućištu) benzinske pumpe i nekoliko automobila u blizini. Još ne možemo da kažemo šta je izazvalo ovu eksploziju, dok su nadležne jedinice na licu mesta", saopštio je noćas za "Kosev" zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

Inače, pumpu u centru Zvečana letos je u akciji kosovske policije preuzela prištinska agencija za privatizaciju a posle tendera upravljanje pumpom dato je kompaniji "Lab oil". Tada su od strane specijalaca preuzete i druge pumpe u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku. Od preuzimanja, te objekte čuvaju specijalci, koji su u blizini pumpe u Zvečanu bili vidljivi i u  subotu tokom dana, kada je kod objekta benzinske stanice bilo parkirano jedno blindirano oklopno vozilo.

image