Dodik čestitao Si Đinpingu godišnjicu osnivanja NR Kine

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je iskoristio priliku da još jednom izrazi zahvalnost na principijelnom stavu Kine po pitanju poštovanja međunarodnog prava i nemešanju u unutrašnja pitanja drugih zemalja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu povodom 75. godišnjice osnivanja Narodne Republike Kine.

"Povodom 75. godišnjice osnivanja Narodne Republike Kine velika mi je čast i zadovoljstvo da Vama i prijateljskom kineskom narodu uputim najiskrenije čestitke. Ovom prilikom izražavam zahvalnost Vašoj zemlji na podršci, koju nam je pružala u najtežim trenucima. Vaša pomoć uvek je bila blagovremena, konkretna, bez uslovljavanja, ali pre svega iskrena i bratska", navedeno je u čestitki predsednika Srpske.

Dodik je naglasio da se obeležavanjem ovog značajnog jubileja obeležavaju i sva dostignuća koja je Kina ostvarila "vodeći se vizijom socijalizma sa kineskim karakteristikama".

"Još jednom izražavam svoju punu podršku Vašim inicijativama poput Globalne inicijative za razvoj, 'Pojas i put', Vaše vizije multilateralizma i stvaranja čovečanstva zajedničke budućnosti, koje, uveren sam, mogu dati značajan doprinos stvaranju trajnog mira, univerzalne bezbednosti i zajedničkog prosperiteta. Kina je pod Vašim vođstvom uspela da iskoreni siromaštvo, što predstavlja jedan od najznačajnijih globalnih uspeha našeg vremena, koji ne samo da je promenio živote miliona ljudi, već je i značajno doprineo ostvarenju milenijumskih ciljeva razvoja u svetu", istakao je predsednik Srpske.

Dodik je iskoristio ovu priliku da još jednom izrazi zahvalnost na principijelnom stavu Kine po pitanju poštovanja međunarodnog prava i nemešanju u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

"Vaša posvećenost miroljubivom i konstruktivnom dijalogu, kao i poštovanje svih naroda, bez obzira na njihovu veličinu, predstavljaju osnovne vrednosti koje grade stabilni i pravedniji svet. Uz nadu da će Kina i u narednim godinama nastaviti da bude lider u globalnom razvoju i da će njeni principi saradnje i mira služiti kao primer svima nama, molim Vas, da primite izraze mog dubokog poštovanja", navodi se u čestitki predsednika Republike Srpske.