Srbija i Balkan

Potresne reči pretučene Dušanke iz Gračanice: Napadač suprugu polomio koleno, meni nos

Samo sam začula kako udara mog supruga, pokušala sam da ustanem ali me je oborio na krevet udarivši me u predelu glave odnosno nosa, opisala je napad na supruga i nju u njihovom domu meštanka Gračanice
Potresne reči pretučene Dušanke iz Gračanice: Napadač suprugu polomio koleno, meni nosGetty © Carsten Koall / Stringer

Moj Dragan je oko deset sati uveče čuo da nešto šuška, a nije prošlo ni pet minuta i taj maskirani napadač je upao na vrata, ispričala je novinarima Dušanka Aleksić koju je, zajedno sa suprugom, napala nepoznata maskirana osoba u njihovom domu u Gračanici.

"Vrata nam nisu bila zaključana, gledali smo televiziju, Dragan nije spavao. Mene je uhvatio san, samo sam čula da Dragan govori: 'Nemamo pare, nemamo pare'", navela je Dušanka Aleksić.

Ona je tako danas po izlasku iz bolnice u Prištini opisala napad koji se odigrao u njihovoj kući preko puta manastira u centru Gračanice.

Prvo je, kaže Dušanka, napao njenog supruga koji je ustao u nameri da mu se suprotstavi, ali je očito napadač bio jači.

"Samo sam začula kako udara mog supruga. Pokušala sam da ustanem ali me je oborio na krevet udarivši me u predelu glave odnosno nosa, koji mi je polomljen i moraću na operaciju kada splasne otok, dok je suprugu polomljeno koleno, zadobio je više udaraca u predelu glave, ceo stomak mu je modar od udaraca", rekla je Aleksić.

Ona je dodala da je videla samo dršku od palice kojom je napadač udarao njenog supruga.

"Ja sam puštena danas, a ne znam kada će da puste na kućno lečenje mog supruga kojem je u bolnici u Prištini stavljen gips na nogu", dodaje Dušanka uplašena za dalju bezbednost.

Gradonačelnica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, koja je danas obišla Dušanku po izlasku iz bolnice, ocenila da je bezbednosna situacija u ovom mestu na centralnom Kosovu i Metohiji nestabilna i da je napad na bračni par u Gračanici uznemirio sve meštane.

"Ovo što se sinoć desilo u Gračanici je monstruozni zločin koji je uznemirio sve nas, jer ljudi očigledno nisu bezbedni ni u svojim kućama a upravo je u kući brutalno pretučen stariji bračni par. Žena je sa evidentnim podlivima i povredama lica puštena kući, a suprug je još uvek u bolnici u Prištini", istakla je gradonačelnica Šubarić.

Ona je dodala da je jutros kontaktirala komandira policije koji nije imao ništa novo da joj kaže osim što su izjavili da je istraga u toku.

"Na žalost ovo nije prvi put da se dešavaju napadi i pljačke u Gračanici" napomenula je Šubarić.

I dok je Šubarićeva podsetila da je nedavno pretučen i opljačkan Srbin iz Starog Gracka Dejan Radić iz kosovske policije su saopštili da je bračni par prijavio policiji da je u njihovu kuću ušla maskirana osoba tražeći im novac kao i da je istraga u toku.

Ni komandir stanice policije u Gračanici Bratislav Trajković nije imao više detalja da nam saopšti, dok direktor KBC u Gračanici Branislav Lazić, gde su prvo dovezeni supružnici, nije odgovarao na telefonske pozive.

Inače, iz policije su saopštili da su pretučeni supružnici iz KBC u Gračanici prebačeni na dalje zbrinjavanje u univerzitetski centar u Prištini.

image