Grmljavina na "Pasuljanskim livadama": Vojska Srbije realizovala obuku sa bojevim gađanjem (FOTO)

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane Republike Srbije, tokom obuke dejstvovano je iz tenkova M-84, samohodnih haubica "gvozdika" u kalibru 122 mm, automatskih bacača granata, minobacača i dalekometnih pušaka

Pripadnici artiljerijskih, oklopnih i pešadijskih jedinica Prve brigade kopnene vojske realizovali su na poligonu "Pasuljanske livade" borbenu obuku u terenskim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Obuka je realizovana sa ciljem daljeg unapređenja osposobljenosti profesionalnog sastava za upotrebu ključnog naoružanja u ovim jedinicama i ukupne sposobnosti brigade za izvođenje borbenih operacija na taktičkom nivou.

Tokom višednevnih aktivnosti uvežbavane su taktičke radnje i postupci artiljerijskih, oklopnih i pešadijskih jedinica u odbrani i napadu, uz realizaciju programskih bojevih gađanja.

Dejstvovano je iz tenkova M-84, samohodnih haubica "gvozdika" u kalibru 122 mm, automatskih bacača granata, minobacača i dalekometnih pušaka, a u složenim vremenskim uslovima postignuti su vrlo dobri i odlični rezultati gađanja, navodi se u saopštenju.

Istovremeno je proverena i osposobljenost jedinica za organizaciju života i rada u terenskim uslovima, od uređenja logorske prostorije, uspostavljanja komandnog mesta i telekomunikacionog obezbeđenja do stvaranja uslova za smeštaj i ishranu angažovanog ljudstva.

Uspešnom realizacijom vežbovnih aktivnosti na terenu unapređena je kako individualna osposobljenost pripadnika Prve brigade kopnene vojske tako i ukupna borbena gotovost ove jedinice za realizaciju dodeljenih misija i  zadataka.