Srbija i Balkan

Policija i tužilaštva u Srpskoj spremni da reaguju na izborne neregularnosti

Na sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića i Glavnog tužioca Republike Srpske Željke Radović je dogovoreno da će na dan izbora biti dežurni timovi tužioca i policijskih službenika kako bi mogli da reaguju na bilo koju prijavu koja se tiče izvršavanja krivičnog dela
Policija i tužilaštva u Srpskoj spremni da reaguju na izborne neregularnostiGetty © Miomir Jakovljevic/Anadolu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadležna tužilaštva u Republici Srpskoj preduzeće sve potrebne mere i radnje kako bi sprečili i sankcionisali one koji krše zakon u izbornom procesu za lokalne izbore koji se održaju 6. oktobra.

Na sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića i Glavnog tužioca Republike Srpske Željke Radović je dogovoreno da će na dan izbora biti dežurni timovi tužioca i policijskih službenika kako bi mogli da reaguju na bilo koju prijavu koja se tiče izvršavanja krivičnog dela, izađu na teren i rade uviđaje.

Oni su pozvali građane da svaku neregularnost, nuđenje novca, upućivanje pretnji da neko glasa za nekoga ili ne glasa prijave policiji.

Direktor Kostrešević je podsetio da je za bezbednost u predizbornom, izbornom i postizbornom periodu zadužen Štab MUP-a "IZBORI 2024" koji provodi planske aktivnosti, podsetivši da će policija biti u blizini svakog biračkog mesta i da se policiji na licu mesta može prijaviti sumnja na krivična dela.

image