Milov DPS pisao Vučiću: Nemojte nam potcenjivati inteligenciju, stigao odgovor iz Beograda

Zbog snimka na kojem funkcioneri stranka DPS pevaju stihove protiv Srbije, od juče traje rasprava na relaciji Podgorica – Beograd

Nakon što je u javnost dospeo snimak sa postizbornog slavlja Demokratske partije socijalista na kojem se čuje da funkcioneri te stranke, uključujući i njenog osnivača Mila Đukanovića pevaju stihove "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije", ta stranka se oglasila saopštenjem.

Prepiska je ovoga puta upućena lično predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koga su novinari sinoć upitali da prokomentariše snimak.

"Razumemo da ste uložili puno para, vremena i truda da slomite DPS, ne biste li slomili Crnu Goru i – ništa. Ne ide. Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali da se predsednik jedne države uključi u spinovanja gubitnika ovih izbora, to mora biti neka velika muka", navodi DPS.

DPS tvrdi da su građani srpske nacionalnosti u Crnoj Gori glasali za tu stranku, i to, kako navode, "zato što politički lideri Srba sa vašeg platnog spiska, po Vašem nalogu, duže od godinu lebde između fotelja i nekadašnjih obećanja o izlasku iz NATO-a, ukidanju sankcija Rusiji i otpriznavanju Kosova".

"Nemojte potcenjivati inteligenciju građana Crne Gore i Srbije, i svojim propagandnim trikovima pokušavati da svađate ljude. Prošla su vremena učinkovitosti takvih metoda. Štaviše vraćaju se kao bumerang šovinizmu i nacionalizmu, a građanska, slobodna, antifašistička Crna Gora opet pobeđuje", zaključuje se.

Na ovo nesvakidašnje stranačko saopštenje koje nije potpisao pojedinac, već cela politička grupacija, odgovorila je funkcionerka Srpske napredne stranke i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

Kako je napomenula, Vučić se nije bavio niti je komentarisao lokalne izbore ili bilo šta drugo u Crnoj Gori, već su DPS i Đukanović otvoreno pokazali frustracije i kompleks niže vrednosti prema Srbiji.

"Predsednik Vučić je odgovorio na provokacije koje dolaze od DPS-a i Mila Đukanovića, a ne obratno. I to je odgovorio na najlepši mogući način – 'Srbiju volim, a Crnu Goru poštujem'", poručila je Brnabićeva za podgoričku "Borbu" i dodala:

"Zamislite da neko iz SNS-a slavi pobedu na nekim lokalnim izborima, u jednoj lokalnoj samoupravi, pevajući 'Ne može nam niko ništa, jači smo od Crne Gore'… Smešeno, zar ne? Pretpostavljam da makar iz ovog primera i ljudi iz DPS-a, a i sam gospodin Đukanović, uviđaju koliko ova njihova interpretacija jedne lepe pesme otkriva stepen njihove frustriranosti i opsesije Srbijom. Nema potrebe".

Brnabićeva je istakla da su se predsednik Srbije, Vlada Srbije i SNS uvek trudili da pomognu i budu uz susede kada je teško, kako bi se izgradio stabilniji i prosperitetniji Balkan.

"Jaka Srbija je dobra vest i za Crnu Goru. Više investicija, puteva, pruga, letova, donose dobrobit svima u ovom našem delu Evrope. Zato – pametnije sa izborom pesama na slavljima. Nekad jedan stih može o vama da otkrije više nego hiljadu pesama", zaključila je Brnabić.