Vučić: Ne planiramo da ratujemo, samo želimo da sačuvamo svoj Ustav

Napomenuo je da se nikako nije pozdravio sa Kurtijem, ni rukovanjem ni na koji drugi način

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u Prištini priča o ratu, dok se u Beogradu to ne priča.

"Mi ne volimo da ratujemo i ne planiramo da ratujemo, mi samo želimo da sačuvamo svoj Ustav, svoje vitalne nacionalne i državne interese poštujući Albance, razgovarajući i rešavajući probleme kroz dijalog", rekao je Vučić je odgovarajući na pitanje albanskog novinara u Ženevi.

Kako je dodao, plaši se da dijalog nismo imali jer jedna strana, a to nije srpska, taj dijalog nije želela.

"Verujem da će se promeniti prilike u budućnosti i da će neko dobro razumeti da od dijaloga svi mogu da imaju koristi i od kompromisnih rešenja, a to da se to da se pretnjama stvari rešavaju, etničkim čišćenjem pre svega Srba sa severa Kosova i Metohije, to nije ozbiljna politika i ona neće doneti dobre rezultate", poručio je Vučić.

Na pitanje o protestima u Preševu i Bujanovcu, Vučić je rekao da pažljivo slušamo sve ljude u tim mestima i najavio da će ih uskoro posetiti.

"Mislim da su to demonstracije koje se tiču gubitka vlasti prokurtijevskih snaga u Bujanovcu naročito i ne sviđaju im se Albanci koji su na vlasti zajedno sa Srbima", kazao je on.

Dodao je da su kod nas demonstracije dozvoljene, za razliku od Prištine i mi nemamo problem kad Albanci demonstriraju, ali da smatra da je važno da budu dovedeni veliki investitori u Bujanovcu.

Napomenuo je da je činio sve da budu jednako asfaltirana i srpska i albanska sela, kao i da će uskoro biti obnovljena jedna škola u albanskom selu.

Napomenuo je da se nikako nije pozdravio sa Kurtijem, ni rukovanjem ni na koji drugi način.

"Niti je on nesrećan zbog toga, a ni ja nisam zaplakao nijednom", rekao je Vučić.