Sveti novomučenici Jasenovački u svetlu Vaskrsenja: Izložba monahinje Marije u Muzeju pobede u Moskvi

Na izložbi su predstavljene radovi monahinje Marije (Antić), monahinje srpskog pravoslavnog manastira Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu u Pakračko-slavonskoj eparhiji

Muzej žrtava genocida zajedno sa Muzejom pobede u Moskvi organizuje izložbu "Sveti novomučenici jasenovački u svetlu vaskrsenja". Izložba će biti otvorena sutra u 14 časova u Muzeju pobede u Moskvi i trajaće do 16. oktobra. Na izložbi su predstavljene radovi monahinje Marije (Antić), monahinje srpskog pravoslavnog manastira Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu u Pakračko-slavonskoj eparhiji.

Inspirisana stvarnim i tragičnim događajima koji su se odigrali u Jasenovcu, dela monahinje Marije su ikonične slike i savremeni svedok jednog vremena i prostora koji ostaje mesto bola, tragedije, stradanja i sećanja.

Iz Muzeja pobede u Moskvi su saopštili da su radovi posvećeni sećanju na žrtve genocida nad slovenskim narodima tokom Drugog svetskog rata. UCiklus slika sadrži 26 panoa nastalih od novembra 2017. do juna 2022. godine.