Goganović: Građani da ostanu mirni, ne postoji potvrda o ugroženoj bezbednosnoj situaciji u BiH

Sipa intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila pretnju da se u vojnim objektima Oružanih snaga BiH nalaze eksplozivne naprave, potvrdila je Srni portparol ove bezbednosne agencije Jelena Miovčić

Zamenik ministra odbrane u Savetu ministara Aleksandar Goganović pozvao je danas građane BiH da ostanu mirni i poručio da ne postoji potvrda je ugrožena bezbednosna situacija u BiH.

On je potvrdio da se preduzimaju operativne mere za zaštitu zbog navoda o određenim pretnjama bezbednosti.

Goganović je u izjavi za Srnu rekao da su se pojavile pretnje i da nadležne institucije sprovode istragu, ali nije želeo da to komentariše do završetka istrage i zvaničnog saopštenja bezbednosnih i policijskih agencija.

"Ministarstvo odbrane i Zajednički štab Oružanih snaga iz mera predostrožnosti preduzimaju operativne mere za zaštitu personala, objekata i materijalnih sredstava. Građani treba da ostanu smireni. Ne postoji zvanična potvrda da je ugrožena bezbednosna situacija u BiH", poručio je Goganović.

Srna nezvanično saznaje da je Tužilaštvu BiH stigao mejl, nakon čega je Sipa obavestila Ministarstvo odbrane i policijske agencije, te da je pojačana straža u objektima gde se nalaze magacini municije.

Sipa intenzivno radi na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila pretnju da se u vojnim objektima Oružanih snaga BiH nalaze eksplozivne naprave, potvrdila je Srni portparol ove bezbednosne agencije Jelena Miovčić.

"Imamo informaciju da su zbog pretećih dojava vojnim objektima Oružane snage BiH podigle stepen bezbednosti, a o ovome su obaveštene i policijske agencije, Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH, NATO štab u BiH, Evropol", rekla je Miovčić.