Crnogorska Agencija za sprečavanje korupcije uskoro odlučuje o Đukanovićevim satovima?

Rok koji je bivše rukovodstvo Agencije za sprečavanje korupcije postavio za odluku o tome da li je Đukanović zakonito stekao vrlo vrednu kolekciju satova odavno je istekao, napominje RTCG

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) trebalo bi narednih dana da donese odluku u predmetu "Satovi", koji se odnosi na imovinu bivšeg predsednika države i nekadašnjeg lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, rekao je predsednik Saveta ove agencije Pavle Ćupić na RTCG.

"Mi smo na pretprošloj sednici Saveta razmatrali baš ta pitanja koja se tiču predmeta koji se, da kažem, nalaze u fiokama, o njima dugo nije odlučeno. Doneli smo zaključak i obavezali rokom v.d. direktora Agencije da mora da donese odluke u tim predmetima", naveo je Ćupić.

On je naveo da je čelniku agencije sugerisano da se u roku od 15 dana upozna sa predmetima i donese odluke.

"Mi stvarno želimo da sklonimo tu hipoteku sa sebe, ne samo kada je reč o Đukanoviću, već i o svim predmetima koji se tamo nalaze, nezavisno od toga je li reč o bivšim ili aktuelnim funkcionerima. Moraju da se donose odluke, kakve god bile. Ne želim da prejudiciram bilo šta. Mi sebi više ne smemo da dozvolimo da se na određene odluke čeka po dve ili tri godine", rekao je Ćupić.

On je apelovao na vršioca dužnosti direktora agencije da "bez odlaganja pristupi rešavanju u konkretnim slučajevima i upozna javnost sa odlukama".

Na sednici Odbora za antikorupciju, održanoj 20. marta ove godine, nekadašnja direktorka ASK Jelena Perović kazala je da će Agencija u "narednih 20-ak dana" doneti odluku o Đukanovićevoj vrednoj kolekciji satova.

Ipak, iz ASK se više po tom pitanju niko nije oglašavao. Perović je u međuvremenu uhapšena zbog optužbi za zloupotrebe, a kasnije je i razrešena.