Srbija i Balkan

Eksplozija u Zubinom Potoku, nema povređenih

Načinjena je materijalna šteta na višespratnoj nezavršenoj kući
Eksplozija u Zubinom Potoku, nema povređenihGetty © Anadolu / Contributor

Zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je za "Kosovo onlajn" da je sinoć oko 23.30 došlo do eksplozije u Zubinom Potoku prilikom koje je načinjena materijalna šteta.

"Oko 23.30 došlo je do detonacije, otišli smo na lice mesta i utvrdili da se verovatno radi o jednoj eksplozivnoj napravi", kazao je Eljšani.

Kako je dodao, utvrđeno je i da je načinjena materijalna šteta na višespratnoj, nezavršenoj kući, kao i da nema povređenih.

Slučaj je kvalifikovan, kako kaže Eljšani, kao izazivanje opšte opasnosti, a policija i dalje radi na njegovom rasvetljavanju.

Aktuelni predsednik opštine Zubin Potok Izmir Zećiri rekao je da je zapaljena zgrada u vlasništvu bivšeg gradonačelnika Stevana Vulovića.

On je, objavljujući sliku na Fejsbuku sa Vulovićem na nadležne apelovao da pronađu počinioce i privedu ih pravdi.

Vulović je bio predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok ispred stranke Srpska lista od 2013. do 2018. godine, kada su on i drugi gradonačelnici sa severa Kosmeta podneli ostavke jer je režim Ramuša Haradinaja uveo 100 odsto takse na uvoz robe iz drugih delova Srbije.

Eljšani dodaje i da je juče tzv. kosovska policija u saradnji sa Graničnom policijom uhapsila četiri osobe u Zvečanu zbog krijumčarenja robe.

"Priveli smo četvoricu kod 'Hajdučkog konaka' u vezi sa krijumčarenjem robe. Bilo je tri automobila, jedan je pobegao, a dva su zaustavljena. Od zaustavljenih jedno je bilo u pratnji, a u drugom je pronađena roba. Uhapsili smo svu četvoricu", kazao je Eljšani.

image