Srbija i Balkan

Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak: Branilac traži da se brani sa slobode

Trajković još jednom izjasnio da nije kriv za optužbe da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, tokom 1999. godine kod Vučitrna
Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak: Branilac traži da se brani sa slobode© Printskrin_RTS

Suđenje Slađanu Trajkoviću, nastavljeno je formalno iz početka, zbog promene članova sudskog veća Osnovnog suda u Prištini, pri čemu se Trajković još jednom izjasnio da nije kriv za optužbe da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, tokom 1999. godine kod Vučitrna.

Na početku današnjeg ročišta, konstatovano je da je optužnica već dva puta pročitana i da nema potrebe da se to čini ponovo.

Tužiteljka u ovom slučaju, u uvodnim rečima navela je imena oštećenih i prema optuženom zatražila kaznu po zakonu.

Predloženo je da se do sada saslušani svedoci ne saslušavaju ponovo, sa čim su se saglasili i odbrana i optuženi Trajković.

Slađan Trajković se izjasnio da nije kriv.

"Nisam kriv i ne osećam se krivim", rekao je Trajković pred članovima novog sastava sudskog veća, odgovarajući na pitanje predsedavajućeg sudije Ngadnjim Arnija, da li razume optužnicu i da li se oseća krivim.

Njegov branilac advokat Dejan Vasić je i novom sudskom veću predočio zahtev da se Trajković brani sa slobode, tvrdeći da nema razloga za bojazan da bi napustio KiM.

Suđenje će biti nastavljeno ispitivanjem novih svedoka 26. novembra.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra 2022. godine u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

image