Vučić, Parezanović i mitropolit Joanikije: Ko je DPS-u kriv za loše izborne rezultate

Nakon izbora u Podgorici, DPS Mila Đukanovića slavio je pobedu prozivajući Srbiju u pesmi

Pojedini mediji pod uticajem Demokratske partije socijalista namerno stvaraju neprijateljstvo prema srpskoj zajednici u Crnoj Gori, upozorio je savetnik potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Marko Šćepanović.

"Postoje određene interesne grupe koje i dalje rade protiv Srba u Crnoj Gori i srpskog naroda uopšte", rekao je Šćepanović.

On je istakao da mu nije jasno zašto DPS slavi svoj rezultat, s obzirom na to da su izgubili deo podrške.

"Prošli put su imali rezultat od 36 odsto, sada imaju 29 odsto. Šta oni to slave", upitao je, dodajući da ova partija, umesto da se bavi sopstvenim neuspesima, koristi staru taktiku okrivljivanja Srbije.

Šćepanović je posebno naglasio da se svaki put kada DPS izgubi podršku u narodu, krivica prebacuje na Srbiju i njene institucije.

"Kad god izgube na izborima ili ostvare loš rezultat, uvek krive državu Srbiju", rekao je.

On je naglasio da su ovoga puta meta napada šef operative BIA Marko Parezanović, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ove ličnosti se u medijima koji podržavaju DPS stalno prikazuju kao faktori koji navodno ugrožavaju suverenitet Crne Gore.

"Krive šefa operative BIA, gospodina Marka Parezanovića, koji je postao poligon za njihovo separatističko iživljavanje", izjavio je Šćepanović.

Pored toga, on je ukazao na neprekidne napade na Srpsku pravoslavnu crkvu i njene predstavnike, poput mitropolita Joanikija, koji se optužuje za mešanje u politiku zbog njegovog stava uz srpski narod.

"Mitropolit Joanikije je prirodni deo SPC i uvek će se svrstati uz svoj narod", rekao je Šćepanović.

Šćepanović smatra da ova medijska kampanja ima za cilj destabilizaciju i u Crnoj Gori i u Srbiji.