Vulin sa direktorom kompanije "Rosseti": Srbija neće postati deo antiruske histerije

Aleksandar Vulin i Andrej Rjumin razmotrili su moguće pravce i praktične zadatke saradnje Grupe "Rosseti" i srpskih energetskih kompanija, navodi se u saopštenju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa šefom ruske energetske kompanije Grupa "Rosseti" Andrejem Rjuminom.

Na sastanku su, kako je saopšteno, razmotreni ključni rezultati pregovora održanih u okviru poslovne posete ruske delegacije Beogradu.

Potpredsednik Vlade Srbije zahvalio se gospodinu Rjuminu na poseti delegacije Grupe "Rosseti" i dodao da se raduje nastavku saradnje.

"Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji zbog čega smo ponosni. Srbija neće menjati svoju politiku i postati deo antiruske histerije. Vaše investicije i ljudi su u našoj zemlji potpuno sigurni. Mi nismo zemlja, kao neke druge, koja će otimati vašu imovinu", naglasio je potpredsednik srpske vlade.

Andrej Rjumin je istakao veliku pažnju koju Aleksandar Vulin posvećuje razvoju odnosa Ruske Federacije i Srbije i zahvalio mu je na učešću u organizaciji posete.

"Imali smo veoma naporan program putovanja, u okviru kojeg smo mogli da zacrtamo oblasti rada od zajedničkog interesa. Istaknuću razmenu iskustava u projektovanju, radu i upravljanju mrežnim kompleksom, kao i izazove digitalne transformacije. Takođe, hitan zadatak za sve zemlje danas je da obezbede bezbednost infrastrukture, uključujući informacionu. Ovo pitanje može postati još jedna tema saradnje energetskih kompanija Rusije i Srbije", rekao je Andrej Rjumin.

Posebna tema sastanka bila je priprema za 20. sastanak Međuvladinog rusko-srpskog komiteta za trgovinu, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju, koji će se održati u novembru 2024. godine u Sankt Peterburgu pod predsedavanjem ministra ekonomskog razvoja Ruske Federacije Maksima Rešetnjikova i ministra Nenada Popovića, odgovornog za međunarodnu ekonomsku saradnju u Vladi Republike Srbije.

Takođe, Aleksandar Vulin i Andrej Rjumin su razmotrili moguće pravce i praktične zadatke saradnje Grupe "Rosseti" i srpskih energetskih kompanija.