Srbija i Balkan

Poplave i u Crnoj Gori: Voda u Podgorici nije za piće

Iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" u Podgorici su upozorili građane da ne koriste vodu za piće ni nakon prokuvavanja
Poplave i u Crnoj Gori: Voda u Podgorici nije za pićeGetty

Poplave su odsekle i više mesta u Crnoj Gori, a voda u Podgorici sa izvorišta Mareza zamućena je i nije za piće.

Iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" u Podgorici su upozorili građane da ne koriste vodu za piće ni nakon prokuvavanja.

Na Žabljaku su poplavljene kuće, benzinska pumpa, market, hotel, potvrdili su iz žabljačke Službe zaštite i spašavanja.

Vodopad Skakvica kod Šavnika je odsekao prilaz selu, lokalne službe su zatvorile put zbog bezbednosti, a reka Komarnica je pri izlivanju odnela kompletan riblji fond iz ribnjaka jednog meštanina.

Bukovica koja protiče pored opštine Šavnik je pred izlivanjem.

U opštini Danilovgrad usled obilnih padavina obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na mostu na Frutku, mostu na Brestici i putu Podanje–Klikovače, saopšteno je iz te opštine.

Predsednik MZ Župa Dragoljub Radulović kaže da su usled velikih padavina i poplavama tim mestom tekle bujice crvene vode iz jame Seoca.

"Mnoge puteve u okolnim selima je odnela voda ili je na njih nanela materijal i praktično nisu prošli. Na terenu su mašine. Pokušavaju sanirati najurgentnije, pa kad stane nevreme, saniraće i ostalo", rekao je za Radio Crne Gore Miri Rovčanin.

Istakao je da niko nije prijavio da su kuće ugrožene, ali imanja jesu.

Načelnik službe zaštite i spasavanja Nikšić Slavko Tadić kaže da ih niko nije zvao sa molbom da mu je ugrožen život ili imanje, a da Služba može pomoći. On je rekao da je najrizičnija situacija u selu Kuta u Župi.

Bulevarom u centru Budve jutros su tekle bujice vode, a vozači se žale na ogromnu maglu na Brajićima i auto-putu Princeze Ksenije.

Cetinjski vatrogasci ispumpavaju vodu iz temelja zgrade koja se gradi u naselju Gruda, kako bi sprečili obrušavanje terena, kazao je za Radio Crna Gora načelnik Službe zaštite i spasavanja Miloš Ćećanović.

"Nivo vode u temeljima je, oko metra. Počeo je da se obrušava teren, pored temelja je i jedna kuća, pa voda preti da ugrozi i tu kuću. Mi smo tu postavili pumpu koja stalno ispumpava vodu", istakao je Ćećanović. 

image