Završna tribina SNSD-a u Banjaluci: Podršku pružili Vučević, Vulin, Mandić, Stoilković i Sijarto

Mi Srbi moramo biti jedinstven politički narod, da zajedno promišljamo i da branimo jedni druge, istakao je potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin na završnoj tribini SNSD-a u Banjaluci

Na završnoj tribini podršku SNSD-u i kandidatu za gradonačelnika Banjaluke Nikoli Šobotu pružili su premijer Srbije i predsednik SNS-a Miloš Vučević, potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin, ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto, kao i predsednik Nove srpske demokratije u Crnoj Gori Andrija Mandić i predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković.

"Velika mi je čast, ali i odgovornost da vam prenesem pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vi znate bolje od mene koji ljudi ovde treba da budu izabrani, reći ću vam nešto drugo. Kada nam je bilo važno da nismo sami, da osetimo barem jednu rečenicu podrške, uvek smo to dobijali od predsednika Milorada Dodika i Republike Srpske, i te stvari se ne zaboravljaju. Možda se to nekom čini da su to samo formalnosti, ali od toga sve počinje", rekao je Vučević.

Prvi put, dodaje Vučević, na Svesrpskom saboru smo rekli šta treba da radimo zajedno.

"Da sačuvamo naš narod s obe strane Drine, i gde god žive Srbi na ovim prostorima, ali i u celom svetu. Zato nam je potrebna politička stabilna Srpska, mi nemamo vremena za avanture i neke testove", poručio je Vučević.

Mi Srbi moramo biti jedinstven politički narod, da zajedno promišljamo i da branimo jedni druge, istakao je potpredsednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin na završnoj tribini SNSD-a u Banjaluci.

"Proces ujedinjena započeli su Aleksandar Vučić i Milorad Dodik. Moramo da o najbitnijim pitanjima da mislimo isto, da gledamo ispred sebe i kada pokušaju da nas zavade, da budemo postojani i čvrsti. Kada glasate, onda šaljete i poruku Srbiji, da nastavljate politiku jednog naroda. Glasate za to da vam Srbija u svakom gradu i opštini napravi bolnicu, vrtić, ono što treba tamo", rekao je Vulin.

Prema Vulinovim rečima, Dodik i Vučić sa ponosom mogu da kažu da iz njih stoje Srbija i Republika Srpska, a kada su Srbi ujedinjeni.

"Ne dajte da vas ubede da vas stranci mogu više voleti nego jedni druge. Živela Srpska, živela Srbija", dodao je Vulin.

"Sa nama su naši veliki prijatelji", napisao je Dodik na Iksu.

Lider SNSD-a Milorad Dodik istakao je na završnoj predizbornoj tribini u Banjaluci da će Banjaluka dobiti novi sjaj sa kandidatom SNSD-a Nikolom Šobotom na čelu Grada.

"Ja sam svedok da predsednik Vučić, premijer Vučević, Vulin i svi mi zajedno radimo danonoćno na našem jedinstvu. Ali to ne radimo da naštetimo nekome drugome, već što cenimo naš narod i našu slobodu", istakao je Dodik.

On je zahvalio i izaslanik predsedniku FIDES-a u Mađarskoj i ministru spoljnih poslova Mađarske Peteru Sijartu.

"Želimo da sačuvamo mir, da sačuvamo naš identitet. Ne treba da spominjem koliko je važan bio Svesrpski sabor, koji je dao mnoge naše odgovore iz prošlosti, a li i smernice za budućnost. Zato je to istorijski dokument. Sva koncepcija naših neprijatelja je da podele Srbe. Oni se time hrane, dele nas na Srbijance, bosanske Srbe, Srbe iz Hrvatsake i tako redom, a mi smo jedan jedinstveni narod, jasno i glasno samo Srbi", napomenuo je Dodik.

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto obratio se prisutnima na srpskom jeziku.

"Zahvaljujem se na pozivu, što sam sa vama na pragu veoma važnih izbora. Veoma vas cenimo. Imamo mnogo toga zajedničkog. Izloženi smo velikom spoljnom pritisku. Oni koji nas pritiskaju žele da se mešaju u naše unutrašnje stvari. Pretnje, uvođenje sankcija, i finansiranje naših neprijatelja. Važno je da se zalažemo za svoje interese, jer ako to ne uradimo, niko drugi se neće zalagati umesto nas", rekao je Sijarto.

Živimo u doba opasnosti, kazao je Sijarto, i zato su potrebni jaki predsednici kao što je i Milorad Dodik.

"On na svakom forumu hrabro zastupa interese Republike Srpske", poručio je Sijarto.

Potpredsednica SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je ovo vreme kada treba da se pokaže jedinstvo i sabornost.

"Hvala našim prijateljima na podršci, koji su i time pokazali koliko je naša Republika Srpska stabilna i jaka. Ovo je vreme kada treba da pokažemo jedinstvo i sabornost. Sve naše pobede bile su pobede za Republiku Srpsku i na taj način se krećemo i napred", rekla je Cvijanović, dodajući:

"Biramo ozbiljne i pametne ljude."

Nikola Šobot, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke istakao je da pored poruke pobede, večeras iz dvorane Borik šalju poruku jedinstva, što je još i važnije.

"Osim poruke pobede, večeras šaljemo i poruku koja je bitnija, a to je poruka srpskog jedinstva. Da smo zajedno jaki", rekao je Šobot.

On poručio da će na izborima pobediti Banjaluka i Republika Srpska.

"Živela Srpska i živela nam Srbija", rekao je Šobot.

Lokalni izbori u BiH održaće se u nedelju 6. oktobra.