Šeik bin Zajed u radnoj poseti Beogradu, potpisan sveobuhvatni sporazum Srbije i UAE

Stara arapska poslovica kaže da je svet prazan ako u njemu nemate istinskog, iskrenog i odanog prijatelja koji je uvek tu za vas, napisao je na Instagramu predsednik Srbije uz vest da je na beogradskom aerodromu dočekao šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamed bin Zajed al Nahjan prisustvovali su danas potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vučić je na svom nalogu na Instagramu napisao da taj sporazum za Srbiju predstavlja ogroman uspeh, ali i veliku odgovornost.

"Ovaj Sporazum je ujedno i simbol odličnih odnosa između Srbije i UAE, utemeljenih na opravdanom poverenju koje se gradilo godinama i u teškim vremenima i koje će nastaviti da se nadograđuje i u onim dobrim, koja tek dolaze", naveo je on.

Vučić je istakao da svaki susret sa šeikom bin Zajedom otvori novo poglavlje u odnosima između Srbije i UAE, koje donosi dobre projekte i planove za našu zemlju i narod, uz veliko uzajamno poštovanje i duboko razumevanje.

"Kao i uvek, razgovarali smo o svim temama - od bilateralnih odnosa, situacije u regionu, saradnje u oblasti vojne industrije, poljoprivrede, energetike i veštačke inteligencije, do jačanja razmene u sferi nauke i inovacija, medicine i razvoja novih tehnologija budućnosti", rekao je Vučić.

On je dodao da je na sastanku sa ponosom istakao i najnoviji uspeh Srbije - investicioni rejting koji šalje glasnu poruku investitorima da dođu u Srbiju, zemlju u koju je naš prijatelj šeik bin Zajed verovao i kada mnogi drugi nisu.

"Ljudi koji iskreno vole našu Srbiju razlikuju se od drugih upravo po tome što sa nama dele iskrenu radost zbog uspeha, u kojem su i sami dobrim delom učestvovali davanjem podrške i verom u našu zemlju i ljude, kada je to bilo teško ili gotovo nezamislivo. Zato je za Srbiju čast i imperativ da ostane posvećena jačanju bratskog partnerstva sa UAE", naveo je Vučić.

Prethodno, predsednik Srbije dočekao je na aerodromu "Nikola Tesla" šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, koji boravi u radnoj poseti Srbiji.

Vučić je u objavi na svom nalogu na Instagramu naveo da je sa poštovanjem i radošću ugostio velikog prijatelja Srbije.

"Stara arapska poslovica kaže da je svet prazan ako u njemu nemate istinskog, iskrenog i odanog prijatelja koji je uvek tu za vas, u svim vremenima, a pogotovo u onima u kojima je čast gotovo nestala, velikodušnost se izgubila, a iskrenost iščezla. Naša Srbija ima upravo takvog prijatelja i ja ga danas dočekujem sa najvećim poštovanjem i ogromnom radošću, zahvalan za odnos koji ima prema našoj zemlji i narodu", istakao je predsednik Vučić.

Dodao je da je predsednik UAE mnogo više od prijatelja i da on u Srbiji ima "svoju drugu kuću, dom koji ga dočekuje otvorenih vrata i iskrenog srca, u zemlji koja pamti svu podršku, bratski odnos, poštovanje i nesebičnu pomoć koju nam je dao kada nam je najviše bila potrebna".