Đukanović: Šta i da sam pevao da smo jači od Srbije, može i jači smo i od Rusije

Na snimku načinjenom nakon objavljivanja izbornih rezultata vidi se kako Đukanović peva pesmu "Ne može nam niko ništa", uz izmenjene stihove "Jači smo od Srbije"

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je bizarno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao njegovo slavlje nakon izbora u Podgorici.

Podsetimo, na snimku načinjenom nakon objavljivanja izbornih rezultata vidi se kako Đukanović peva pesmu "Ne može nam niko ništa", uz izmenjene stihove "Jači smo od Srbije".

Pozvan da prokomentariše to slavlje, Đukanović je kazao da nije bitno da li je pevao sporne stihove.

"Radovao sam se uspehu građanske i proevropske politike. A moje pitanje je – šta i da jesam? Ako bismo pevali da je Crna Gora jača od Srbije, Amerike ili Rusije, je li to mržnja", upitao je Đukanović.

Kako dodaje, ne bi se upuštao u komentarisanje toga što "predsednik Srbije komentariše ko je šta pevao u kafani".

Nakon što je u javnost dospeo snimak sa postizbornog slavlja Demokratske partije socijalista na kojem se čuje da funkcioneri te stranke, uključujući i njenog osnivača Mila Đukanovića pevaju stihove "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije", ta stranka se oglasila saopštenjem.

Prepiska je ovoga puta upućena lično predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koga su novinari sinoć upitali da prokomentariše snimak.

"Razumemo da ste uložili puno para, vremena i truda da slomite DPS, ne biste li slomili Crnu Goru i – ništa. Ne ide. Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali da se predsednik jedne države uključi u spinovanja gubitnika ovih izbora, to mora biti neka velika muka", navodi DPS.