Srbija i Balkan

Vučić: Imao sam bezbroj sastanaka, najmanje je bilo prijateljskih (FOTO)

Šeik bin Zajed boravio je u radnoj poseti Beogradu tokom koje je potpisan sveobuhvatni sporazum Srbije i UAE
Vučić: Imao sam bezbroj sastanaka, najmanje je bilo prijateljskih (FOTO)© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je večeras predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohameda bin Zajeda al Nahjana iz Beograda.

Kako je naveo, tokom državničke karijere, imao je bezbroj poseta, sastanaka i razgovora – dobrih, teških, izazovnih, otvorenih i konstruktivnih i onih koji to nisu bili.

"Najmanje je bilo iskreno prijateljskih. I što su vremena postajala teža, to je i diplomatija postajala sve tiša, a dobrih razgovora je bilo sve manje. Razgovor sa prijateljem Bin Zajednom uvek je iskren i inspirativan, ne samo zbog njegove vizionarske i filantropske ličnosti, već i zbog dubokog razumevanja globalnih prilika koje u dobroj meri određuju živote svih nas", napisao je Vučić na Instagramu.

Dodaje da je sa posebnom pažnjom slušao njegove razborite uvide u aktuelna geopolitička kretanja i saglasio se da je svetu danas potrebna državnička mudrost, politička hrabrost i diplomatska odvažnost, kako bi se struktura globalnog poretka preoblikovala na najbolji način za generacije koje dolaze.

"U tome će Srbija uvek biti snažan i pouzdan partner UAE, zbog istih vrednosti i vizija koje delimo. Srećan Vam put, dragi prijatelju i do ponovnog skorog viđenja", naveo je Vučić.

image