Srbija i Balkan

Glasali Milorad Dodik i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke došao sa bakom i trubačima

"U ovom izbornom danu još jednom potvrđujemo da je Republika Srpska demokratsko društvo u kojem narod slobodno bira vlast u opštinama i gradovima", poručio je Dodik
Glasali Milorad Dodik i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke došao sa bakom i trubačima© AP Photo/Radivoje Pavicic/Tanjug

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je na današnjim lokalnim izborima u Laktašima.

Građansku dužnost predsednik Republike Srpske obavio je u društvu supruge, u Domu kulture.

"U ovom izbornom danu još jednom potvrđujemo da je Republika Srpska demokratsko društvo u kojem narod slobodno bira vlast u opštinama i gradovima", poručio je Dodik.

On je izjavio da je danas vreme za narodno slavlje, jer su građani svojom slobodnom voljom birali predstavnike u lokalnim zajednicama i čestitao svima koji su učestvovali u izbornom procesu, navodeći da je Srpska pokazala svoj puni demokratski kapacitet.

"Verujem da će ljudi shodno svojoj volji izabrati ono što žele. Narod nikada nije pogrešio, neće ni ovaj put. Narod bira predstavnike shodno strogim kriterijumima koje postavljaju, a to su lojalnost i patriotizam", rekao je Dodik.

On je istakao da je u lokalnim zajednicama vidljivo šta je ko radio u proteklom periodu.

"Želim svima da čestitam na ovako divnom danu. Ovo je snaga Republike Srpske. Mislim da Srpska pokazuje svoju snagu uvek kada su izbori. Kada gledamo neke zemlje sveta gde se izbori pretvaraju u nasilje, kao što je to u Americi, mi smo za njih ultra-demokratski sistem", poručio je Dodik.

Stanivuković uz trubače do biračkog mesta

Aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je ujedno kandidat za drugi mandat takođe je glasao na svom biračkom mestu u OŠ "Miloš Crnjanski". Na glasačko mesto je došao sa bakom uz pratnju trubača, a na putu do učionice gde je glasao, srdačno se pozdravljao s građanima.

"Kao i uvek, tokom svih važnih događaja baka Gospa je tu uz mene! Ovo je naša porodična tradicija i način da zajedno obavimo svoju građansku dužnost. Verujem da će danas Banjalučani u što većem broju da izađu na izbore", poručio je on.

image