Stevandić: Ujedinjena Srpska postigla veliki napredak na lokalnim izborima

Imaćemo prvi put odbornike i u Laktašima, Mrkonjić Gradu, Bileći, Derventi i drugim lokalnim zajednicama, što je dokaz odlične stranačke infrastrukture Ujedinjene Srpske, rekao je Stevandić

Predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da će ova stranka posle lokalnih izbora imati odbornike u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj gde su imali kandidate, što je ocenio kao "ogroman napredak".

"Imaćemo prvi put odbornike i u Laktašima, Mrkonjić Gradu, Bileći, Derventi i drugim lokalnim zajednicama, što je dokaz odlične stranačke infrastrukture Ujedinjene Srpske", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

Stevandić je istakao da je na ovim lokalnim izborima Ujedinjena Srpska ostvarila veći broj odborničkih mandata nego na prethodnim izborima što, kako kaže, govori o njenoj snazi i uticaju, prenela je Srna.

On je potvrdio da je kandidat ove stranke za načelnika opštine Stanari Aleksandar Ristić odneo ubedljivu pobedu.

Stevandić je naveo da je tesna trka i za načelnika opštine Istočni Drvar u kojoj je i kandidat Ujedinjene Srpske, i istakao da je kandidat SNSD-a Lazar Prodanović pobedio kandidata Ujedinjene Srpske za načelnika opštine Bratunac.

On je naveo i da su kandidati koje je podržala ova stranka za načelnike u drugim lokalnim zajednicama ostvarili pobede, što je, kako kaže, dokaz velikog koalicionog potencijala Ujedinjene Srpske.

Govoreći o Banjaluci, Stevandić je pozvao političke aktere da obezbede nesmetano funkcionisanje vlasti, bez blokada i "kopanja političkih rovova" kako je to bilo u prethodnom četvorogodišnjem periodu.

Jučerašnji lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bili su osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. i na njima su se birali načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Na izborima je učestvovalo 110 političkih stranaka, 386 kandidata je za gradonačelničke i načelničke pozicije.